Echtelijke ruzie in familiebedrijf

Zakelijke zak en echtelijke zak
Tijdens mijn studie heb ik een bijbaantje in een familiebedrijf. Ik zit bij de directrice achter mijn computer. Haar echtgenoot komt de kamer binnen. De vrouw is woedend over iets. De man krijgt van haar onderuit de zak. Alsof ik er niet bij zit…

In elk conflict zit passie
Getuige zijn van een echtelijke ruzie terwijl ik aan het werk ben. Mwoa, niet heel relaxed. Precies op het moment dat ik van ongemak niet verder mijn laptop in kan schuiven, is het even stil en hoor ik de man tegen zijn vrouw zeggen: ‘Jij bent echt zo geil als je boos bent’. De vrouw schiet vreselijk in de lach. De lucht is geklaard.

Horen en blussen
Hoe kon het dat de lucht zo snel geklaard was? De man luistert eerst helemaal naar het verhaal van zijn vrouw. Zonder te oordelen, zonder haar te onderbreken en zonder zich te verdedigen. De vrouw voelt zich gehoord. En echt gehoord worden is het bluswater voor woede. Het enige bluswater dat echt werkt. Daarom.