Een linke boemerang

Bloedlink met terugwerkende kracht
Een dag later word ik alsnog bloedlink. Wie denkt ze dat ze is. Bewijs? Waar de F heeft ze bewijs voor nodig? Voor als we straks bij de rechter deze serieuze misdaad aan het oplossen zijn? Met haar filmpje. Ik heb er de hele dag last. Aan de overkant zie ik mijn buurvrouw ontspannen op de bank zitten. Zij wel.

Crimineel
Waarom word ik nu weer boos? Ik had het gisteren toch allemaal uitgelegd? Ik ben hartstikke voorkomend en vriendelijk geweest, zoals altijd. Ik heb rekening gehouden met de gevoelens van de buurvrouw en dan gebeurt toch dit. Dan weet ik het. Nu lijkt het alsof mijn zoon op weg is om een zware crimineel te worden en alsof ik een slechte opvoeder ben. Verdomme.

Een kwetsuur is een boemerang
Haar gedrag van gisteren kwetste me, maar ik bleef toch vriendelijk en voorkomend. En ik vergat mijn eigen kwets. En dan krijg je m altijd terug. Ken je dat gevoel? En dan geef je je hond een rotschop. Of je man een sneer. Terwijl je het eerst voor jezelf moet oplossen.