Een cadeaubon kan je krijgen. Met je gezeik.

Cadeaubon conflictoplossing

‘Doe je ook aan cadeaubonnen?’, vraagt de vrouw aan de telefoon. Ik vraag wat voor cadeaubon zij in gedachte heeft. ‘Voor mijn schoonmoeder’, zegt de vrouw.

‘Wat origineel’, denk ik nog.

Hoe je een ander jouw onvrede kan laten opknappen

De vrouw zegt; ‘Ik heb mijn schoonmoeder al geadviseerd met iemand te praten, maar zelf vindt ze het niet nodig, dus geef ik het als cadeau voor haar verjaardag’. De vrouw gaat verder; ‘Ik heb namelijk zo een gierende last van haar gedrag, van een paar sessies bij jou zal ze echt enorm opknappen. En ik ook’.

Wereldvrede door cadeaubon

O, wat zou dat toch heerlijk zijn. Iedere keer wanneer je een beetje last hebt van een ander, die een cadeaubonnetje geven. Als die ander nou ’s lekker aan zichzelf gaat werken, gewoon even normaal doet en zich volgens jouw regels gedraagt, kan jij tenminste gelukkig zijn.

Ja, dan komen we er denk ik wel. Bij die wereldvrede.

Wie gun jij van harte een cadeaubon?

Vrijdag 8 november geef ik een workshop, in Haarlem. Ben je erbij? Superleuk! Mail naar info@vetgelukkig.nl voor alle info.