Hoe boksen prima een conflict kan oplossen

Fokken en toeteren

Mijn man zit in de auto. Hij wil een straatje in rijden. Er zit een aantal hangjongeren op hun scooters voor de ingang van het straatje. Hij wil er langs dus hij toetert. De gasten stappen opgefokt van hun scooter, een van hun loopt naar zijn raam en zegt; ‘Wat de fuck moet je’.

Dezelfde hobby zorgt voor gezelligheid

Mijn man, niet zo bang aangelegd, doet zijn raampje omlaag en zegt: “Ik heb net bokstraining gehad en ik wil lekker naar huis om onder de douche te springen”. Het gezicht van de jongen klaart op en enthousiast zegt hij; ‘He swa, ik boks ook, welke boksschool zit jij?’. Blijken ze dezelfde bokstrainer te hebben.

Wat is de moraal van dit verhaal?

Misschien is de moraal van het verhaal dat je altijd moet zeggen dat je bokst als je in een penibele situatie terecht komt. Kan. Misschien is de moraal wel dat ieder mens, diep van binnen, graag contact maakt. De een doet dat op een wat vriendelijkere manier dan de ander, maar we willen het allemaal. Misschien wel het meest als we eigenlijk niet zo goed durven.

Wanneer was de laatste keer dat jij dacht; ‘verdomme man, dit gesprekje had ik me heel anders voorgesteld”?