Schoonfamilie, het zou verboden moeten worden

De dooddoener doodt niet

Ik zit bij de kapper. Na uitgebreid het weer te hebben besproken, vraagt de kapster wat ik voor werk doe. Ik heb niet zo’n zin om over werk te praten, dus zeg ik; “Ik help mensen met hun familieconflict”. Normaal gesproken is dit een prima dooddoener. Alleen niet voor mijn kapster.

Altijd weer die gore kouwe kant

De kapster kijkt me aan via de spiegel en zegt; “Nou dan kun je wel aan de slag bij mijn familie, weet je wat mijn schoonzus allemaal doet?’ Ik wil het niet weten. Haar woede blijkt zo hoog dat het niet zoveel uitmaakt wat ik wil. De hele ellende over het vieze, vuile, gore loeder krijg ik in geuren en kleuren over me heen gestort.

Pak de oorzaak van je boosheid aan

Zo ongezellig, dat blijven klagen over een ander. Het helpt niemand. Integendeel, je jaagt er zelfs mensen mee weg. Ik houd van de short-cut en die komt iedere keer weer op dezelfde vraag neer; “waarom vind jij, wat die ander doet, nou eigenlijk vervelend?’. Voor het echt eerlijke antwoord op die vraag blijf ik wel heel graag nog even zitten.

Over wie blijf jij oeverloos klagen? Is er al tijd om er wat aan te doen? Mail me; info@vetgelukkig, ik help je graag.