Ervaringen

01. Wat een geluk dat ik jou een paar weken geleden trof bij onze dochter. Op je vraag hoe het met me ging, moest ik helaas antwoorden dat ik weer helemaal terug was bij af. De conflictsituatie was in alle hevigheid teruggekomen. Het beheerste mijn leven. Jij nam onmiddellijk het initiatief en maakte een afspraak met me om er samen naar te kijken. 'Het is een terugvalletje', zei je, 'het komt helemaal goed!' Ik zag de uitweg absoluut niet meer, maar jij nam me mee naar waar het conflict weer begonnen was en liet me zien, dat er onder mijn enorme woede en teleurstelling alleen maar pijn zat. Ook liet je me weer zien waar die pijn vandaan kwam. Het had in feite niets met die andere persoon te maken. Het was mijn pijn. Daarvoor is maar één oplossing en nadat je me had uitgelegd, dat is die oplossing in mocht vullen op mijn manier, zag ik weer licht in de tunnel! Het gaat nu goed met me. Nadat ik de actie had ondernomen, viel het van me af. Ik voel me weer goed en kan zien waar mijn aandeel is en ook heel scherp dat het aandeel van die ander niet van mij is.
02. Bij Carolijn voelde ik me op mijn gemak. Dat komt doordat ze naar me luistert, me lijkt te begrijpen en heel lief is. Ze bevestigt mijn gevoelens en laat me merken dat ik niet de enige ben die zich zo voelt door voorbeelden te geven die heel herkenbaar zijn. Na elk gesprek ging ik vol energie en goeie voornemens naar huis.

Van een andere kant kijken naar mezelf en de ander. Relaties zijn vaak gebaseerd op patronen. Elke keer dat mijn moeder niet naar me luistert voel ik me niks waard. Het is haar schuld dat ik me zo voel. T mooie is: als je t zelf doet kan je er ook zelf mee ophouden. Het gesprek openmaken en je allebei realiseren dat het helemaal niet de bedoeling was. En dat je daar spijt van hebt. Dat dat niet eerlijk was en je dat vanaf nu niet meer gaat doen. Moet je 's kijken wat er dan gebeurt!
03Al drie jaar was er een slechte verstandhouding met mijn ex. Met als gevolg veel frustraties en een gevoel van machteloosheid. Ik wilde niets liever dan een goede verstandhouding en goede communicatie, maar dat kreeg ik niet. Ik kwam op het punt om naar de rechter te stappen. Carolijn deed me inzien dat dat, om te beginnen, niets op zou lossen wat betreft onze verhouding. Maar belangrijker; dat het mij niet zou verlossen van alle negatieve emoties. 

Het inzicht en oprechte gevoel dat ik, door mijn sessies met Carolijn heb gekregen; je hebt niet een ander nodig om je beter, gelukkiger en meer in balans te voelen. En cruciaal hierbij; het komt niet door een ander als je je niet zo voelt. Jouw geluk begint bij jezelf. Je moet er klaar voor zijn om je eigen strijd te ontdekken, erkennen en op te durven geven. Ik heb dit gelukkig gekund, met hulp van Carolijn.

Mijn ex is niet veranderd. Maar ik wel. En dus zijn de frustraties en negatieve emoties tot een minimum beperkt en god wat ben ik daar blij om!
05. Uit je comfortzone is best wel een ding. Dan merk je eigenlijk pas hoe vast je in sommige situaties zit. De gesprekken met Carolijn waren verhelderend, brachten verdriet maar uiteindelijk rust. Ze geeft je handvaten om situaties anders te zien en aan te gaan. Het heeft mij zoveel geholpen, elke dag weer!
04.Enige tijd geleden kwam ik, via mijn dochter, in contact met Carolijn. Naar aanleiding van problemen binnen de familie wilde ik graag met iemand daar over in gesprek. Carolijn bleek bij uitstek de juiste persoon. Een enthousiaste, sympathieke vrouw die je gelijk op je gemak stelt. In het eerste gesprek, wat ongeveer 3 uur duurde, hebben we mijn verhaal doorgenomen. Carolijn luisterde en stelde op de juiste momenten de goede vragen. Ze straalde veel vertrouwen uit en vertelde me ook dat het goed zou komen. Op een prettige manier kon ze heel diep bij mijn gevoelens komen. Na 2 weken volgde het tweede gesprek van 3 uur. Ook nu was het luisterend oor en het stellen van de goede vragen erg fijn. Carolijn heeft mij een opdracht mee gegeven om binnen de familie uit te voeren. Dat vond ik zeker erg lastig om te doen maar heb het uiteindelijk wel aangepakt. Dat bleek veel lucht te geven en ik was dan ook blij dat ik het had uitgevoerd. Wanneer ik de behoefte had kon ik altijd bellen of een appje sturen. Zonder meer kan ik zeggen enorm veel te hebben gehad aan de gesprekken en adviezen en kan het dan ook echt aan iedereen aanraden.